A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Пишемо писанки

Дата: 18.04.2022 16:47
Кількість переглядів: 25

Сьогодні ми як ніколи зберігаємо Українську державність та національну  ідентичність, популяризуючи  духовні та культурні цінності нашої країни.

Писання писанок - невід'ємна складова нематеріальної культурної спадщини українців. 

Шостий рік поспіль на Вінниччині розпочато  Всеукраїнську культурно-мистецьку  онлайн-акцію «Воскрес Христос — Воскресне Україна», приурочену світлому Великодньому святу. Захід організовує обласний центр народної творчості.

Цьогоріч  до акції  долучились в одному з населених пунктів   Якушинецької  громади Вінницької області.   17 квітня -  у  Вербну Неділю було проведено майстер-клас  з виготовлення писанок для внутрішньо переміщених осіб, який  провела місцева майстриня – Вікторія Добрянська.

Захід розпочався з теплих та дружній обіймів між місцевими жителями та внутрішньо переміщеними особами.

Учасників заходу познайомили з українськими традиціями писанкарства, розповіли що означають знаки та символи на писанках, кольори та види розписних яєць.

Для більшості учасників це була перша писанка у їхньому житті.

В маленькій кімнаті закладу культури  панував  дух Великодньої писанки, який  об’єднав жителів Вінниччини, Київщини, Харківщини та Донеччини. Атмосфера була надзвичайно приємною та комфортною: звучали українські народні веснянки, мирні розмови,  жодних проблем  у спілкуванні.

 Захід організовано відділом освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради спільно з працівниками закладу культури.

На завершення творчої зустрічі,  учасники зробили світлини на  тематичній фотозоні

 Фото за посиланням https://osv-osvita.gov.ua/album/1479/

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень