A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Маніфест про відродження української кухні проголошено

Дата: 16.02.2022 14:42
Кількість переглядів: 11

 

7 лютого 2022 року найвідоміші шеф-кухарі України та представники державної влади підписали Маніфест про відродження української кухні. Вони об’єднали зусилля аби популяризувати українську етнічну кухню та формувати культуру української гастрономії. 

“Українська кухня є одним із елементів консолідації, адже тісно пов’язана з нашою історією та культурою. Й безперечно має свій внесок в усвідомлення національної ідентичності. Вареники, галушки, банош, вергуни, борщ – всім відомі ці українські страви. Вони асоціюється з нашою країною. От взяти хоча б борщ – йому сотні років і рецептура його відрізняється в кожній області. Навіть від сім’ї до сім’ї страва може бути різною. Впевнений, результати підписання маніфесту сприятимуть посиленню української заявки на включення борщу до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО”, - зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Під час заходу йшлося про сучасні світові гастрономічні тренди, особливості національної та регіональної української кухні, відродження українських давніх рецептів та етнічної кухні як складової об’єднання українців, важливість економічного та дипломатичного ефекту від її популяризації, створення нового державного напрямку – гастротуризм.

Підписаний разом українськими шеф-кухарями, Міністерством культури та інформаційної політики, Міністерством закордонних справ, Міністерством економіки та Державним агентством розвитку туризму маніфест сприятиме промоції у світі української кухні, пошуку нових формул давніх страв та розвитку вітчизняного гастротуризму.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень