A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

День українського Добровольця

Дата: 14.03.2023 12:33
Кількість переглядів: 19

 

Незалежна моя Батьківщина,

Я борюся за тебе щодня!

Ти для мене, як матір – єдина,

Богом дана нам, рідна земля!

Ми віками тебе боронили,

Зараз теж у полон не дамо.

Козаки в бій за тебе ходили,

Боронили рідненьке гніздо.

Незалежна моя Україна,

Ми здолаємо всіх ворогів.

Буде жити квітуча Країна,

Без загарбників та без катів.

Споконвіку українці без зайвого вагання та за першим покликом вирушали  на захист своєї Батьківщини. Про це свідчать і історичні факти, і козацькі похідні пісні, і творчість нашого могутнього народу.

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначається День добровольця.  

Свято засноване, щоб гідно вшанувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини. На жаль, чимало добровольців з 2014 року загинуло за Україну. Особливо важливо пам'ятати про їхні подвиги під час повномасштабної війни в Україні.

Дата Дня добровольця 14 березня обрана на честь подій 2014 року. Добровольці з Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нових Петрівцях. З них сформували Перший добровольчий батальйон, який брав участь в АТО.

Одним з найвідоміших добровольчих батальйонів в наш час є полк "Азов", сформований в травні 2014 року в Маріуполі.

Наш народ завдяки силі добровольчих загонів був і залишається незламним. Нині, у 21 столітті, йде війна за її територіальну цілісність України, і сьогодні, кращий цвіт нації, чиїсь батьки, матері, сини та дочки незважаючи ні на що, ціною власного життя вирушили на захист своєї країни, туди, де матінка Україна слізно благає про допомогу.

 З лютого 2023 року в Україні почала формуватися "Гвардія наступу"- штурмові бригади, які набирають добровольців для протистояння російській агресії.

Вінниччина по праву пишається своїми добровольцями. На пам’яті весна 2014 року, коли біля колишніх військових комісаріатів Вінницької області утворювались черги громадян, які за покликом серця вирішили стати на захист рідної вітчизни від ворога. Не випадково 9 батальйон територіальної оборони Вінницької області був сформований вже весною 2014 року, як правило з числа добровольців, та одним з перших в державі відправився на схід України для боротьби з російсько-терористичними угрупованнями вже влітку 2014 року. 6464 добровольців Вінниччини і до нині боронять рідну землю у лавах Збройних Сил України. І зараз, у вирішальний час для нашої країни, вмотивовані добровольці Вінниччини показують приклад та демонструють на усю Україну активну громадянську позицію, велике бажання вступати до штурмових бригад Гвардії наступу, для підготовки та участі у наступальних операціях задля "посилення основних сил нашої країни і якомога швидшого вигнання ворога з нашої землі". За чисельністю, вінницькі формування займають лідерські позиції в Україні. 

Щохвилини, щосекунди, кожнісінької миті в думках батьків, дружин та чоловіків, братів та сестер, дітей та онуків звучить молитва.

Вся Україна молиться за життя тих, хто в цей момент тримає міцно автомат, бинтує поранених, копає окопи, йде в розвідку чи переводить дух, після важкої, фронтової ночі. Ми молимось за мир, на нашій рідній землі.

І до останьої хвилину Слава Україні!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень