A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

«Рух заради здоров’я» в закладі дошкільної освіти «Росинка»

Дата: 21.09.2020 12:14
Кількість переглядів: 14

Заклад дошкільної освіти «Росинка Якушинецької  сільської ради повідомляє, що відповідно до листа відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради від 27.08.2020р. № 977 «Про проведення фестивалю ранкової зарядки та рухової активності «Рух заради здоров’я»» був проведений з 07 по 18 вересня 2020року  фестиваль ранкової зарядки та рухової активності «Рух заради здоров’я» з нагоди  Всесвітнього Дня здоров’я .

З метою формування у свідомості громадян потреби до систематичних занять фізичною культурою і спортом, презентації ранкової зарядки як дієвого засобу покращення фізичного самочуття та активізації захисних сил організму людини, у закладі проводився фестиваль ранкової зарядки за участю вихованців закладу.

Однією із основних форм організації фізичного виховання дітей дошкільного віку є ранкова гімнастика, яку в нашому дитячому садку проводять щоденно перед сніданком. Ранкова гімнастика є важливою складовою в організації життя дітей ЗДО. Вона сприяє покращенню обміну речовин, посиленню кровообігу, розвитку м’язів, розгальмуванню нервової системи після нічного сну та викликає позитивні емоції.
           Вихователі підбирають вправи до комплексу ранкової зарядки з урахуванням стану здоров’я, можливостей та індивідуальних особливостей дітей певного віку. Вправи є доступними для виконання та прості, також педагоги включають ходьбу, біг, стрибки та інші вправи для різних груп м’язів.
Протягом навчального року комплекси періодично повторюються зі збільшенням навантаження за рахунок інтенсивності виконання та урізноманітнення вправ. Ранкова гімнастика у нашому закладі є систематичною й виконується у вигляді гри. Педагоги постійно слідкують за правильною поставою й диханням дитини під час гімнастики.

Так в рамках Всеукраїнського фестивалю ранкової зарядки «Рух заради здоров’я» в ЗДО «Росинка» проводились з дошкільнятами різноманітні комплекси вправ ранкової гімнастики, фізичні заняття на свіжому повітрі, гімнастики пробудження, рухливі ігри, фізкультхвилинки та ін. . Вихователі старшої різновікової групи зі своїми вихованцями проводили комплекс загальнорозвиваючих вправ для ранкової гімнастики з обручами та палицями. Вихователі молодшої різновікової групи з дітками виконали ранкову зарядку та фізічні заняття на свіжому повітрі з м’ячами. Вправи виконувались під музичний супровід, який створив у дітей бадьорий, піднесений настрій.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень