A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

День української писемності та мови

Дата: 08.11.2022 11:46
Кількість переглядів: 11

Цього року – у День української писемності та мови – українці вперше писали радіодиктант національної єдності в умовах широкомасштабної війни: військові – на фронті, жителі міст, які потрапили під російські обстріли – в укриттях, беженці – у нових місцях свого перебування в України чи за кордоном. У багатьох були сльози на очах, кажуть організатори радіодиктанту

Диктуватиме текст відома українська акторка Ада Роговцева. Стартує він об 11 годині, приєднатися можуть усі охочі. Для цього потрібно:

У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєднається мільйони українців по всьому світу.

«Цьогорічний Радіодиктант – це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас», – зазначив Дмитро Хоркін.

Авторкою тексту, за яким писали диктант, є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень