A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Пилип Орлик звернувся до українців в день свого 350-річчя

Дата: 21.10.2022 16:36
Кількість переглядів: 30

Міністерство культури та інформаційної політики оживило Пилипа Орлика за допомогою технологій Reface з нагоди 350-річчя від дня народження видатного політичного, державного та військового діяча й Гетьмана України в екзилі. 

«Постать Пилипа Орлика – знакова для української історії. Перша українська Конституція його авторства, по суті, важливий державотворчий артефакт. Ще тоді в документі йшлося про цілісність і непорушність кордонів України та відновлення братерства з Кримською державою. Крім того, гетьман вже тоді мріяв про сильну незалежну Україну і перший, хто формував в Європі антимосковську коаліцію. Сьогодні ми можемо провести історичні паралелі. Тому так важливо усвідомити роль та спадок такої постаті, як Пилип Орлик», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Озвучено студією #скороукіно, голосом Пилипа Орлика став актор Юрій Сосков.

Нагадаємо, Reface — український АІ-стартап — створив мобільний застосунок, який уперше серед українських продуктів посів перше місце в топі американського AppStore, випередивши Tik Tok, Netflix та Amazon. Reface, яким користуються понад 200 млн користувачів, отримав нагороду Best of 2020 від Google Play і залучив $5.5 млн інвестицій від провідного фонду Andreessen Horowitz.
https://www.youtube.com/shorts/FqNDQgvSx1Q


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень