Гастроспадщина Якушинецької ТГ . Каша "Зозуля"
«Фуд-гід Україною» – це проєкт про незвичайні та надзвичайні українські страви. До нього увійшли 30 рідкісних рецептів місцевої кухні, якими поділились самі українці.
До цього переліку увійшло аж п’ять страв з Вінниччини, серед них – каша «Зозуля» с. Дашківці.
Основними інгредієнтами цієї каші є пшоно і насіння маку. Готується «Зозуля» на молоці, з додаванням яєць, цукру, вершкового масла і дрібки солі.
У спецпроєкті зазначають, що цю кашу уважно дослідили та не знайшли жодних аналогів по всій Україні.
В 2022 році кашу «Зозуля» внесено до Обласного переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, щоб точно зберегти унікальний рецепт, який передається в селі вже понад три покоління.
https://specials.platfor.ma/food-guide-ua/
https://www.youtube.com/watch?v=HSRbJazeWGc
Підтверджуємо свою унікальність! Смакуємо українське! Бережемо традиції ! Наближаємо перемогу !