A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Про врегулювання проблемних питань з постачання газу в опалювальний сезон 2021-2022 років

Дата: 23.10.2021 10:56
Кількість переглядів: 33

Відповідно до ситуації, яка склалась з початком опалювального сезону у закладах освіти, де котельні працюють на природному газі, Якушинецькою сільською радою 13.10.2021 було проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Якушинецької сільської ради (Протокол № 24) та прийнято рішення щодо виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із відсутністю постачання природного газу для бюджетних установ, зокрема для закладів освіти громади.

Інформаційно доводимо, що між відділом освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради та ТОВ «Вінницягаз Збут» було укладено договір від 14 січня 2021 року  про постачання природного газу, ціна за 1 м3 коштувала 6,5 грн., на цю суму були передбачені кошти в місцевому бюджеті. Договір був чинний до 31.12.2021 року.

Проте, протягом  поточного року, ціни на природній газ стрімко почали зростати.

 Листом від 04 серпня 2021 року ТОВ «Вінницягаз збут» як Постачальник природного газу повідомив про одностороннє розірвання Договору постачання газу. Такі дії обґрунтувало коливанням ціни на газ в сторону збільшення та невигідністю для підприємства постачати на таких умовах та за такою ціною.

Отже, без постачання природнього газу та із порушенням початку опалювального сезону, заручниками критичної ситуації, не з вини місцевої влади, стали такі заклади, як: Комунальний заклад «Микулинецький ліцей Якушинецької сільської ради Вінницької області», Комунальний заклад «Заклад дошкільної освіти «Журавлик» Якушинецької сільської ради Вінницької області», Заклад дошкільної освіти «Росинка» Якушинецької сільської ради.

На засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування, «Асоціацією міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води в опалювальному сезоні 2021-2022 років.

13.10.2021 Вінницькою ОДА було доведено до відома алгоритм дій для бюджетних установ та організацій щодо укладання договорів на постачання природного газу з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» на опалювальний сезон 2021-2022 років, згідно РП КМ України від 11.10.2021 року №1234-р «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» попередньо погоджено.

Відповідно, бюджетним організаціям необхідно підготувати відповідний пакет документів для підписання Договору з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ».

Станом на сьогоднішній день, відділом освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради підготовлено та направлено відповідний пакет документів для узгодження з ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА компанія «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ», після чого буде заключено Договір на постачання природнього газу до закладів


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень