A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

«ДОСЛІДЖЕННЯ ГАСТРОСПАДЩИНИ УКРАЇНИ: ТРАДИЦІЙ ГОСТИННОСТІ ТА КУЛЬТУРИ ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ, ЯК ОСНОВИ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ РЕГІОНІВ»

Дата: 06.09.2021 09:39
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Якушинецька громада прийняла участь у  проєкті «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних індустрій регіонів» що реалізується Український центр культурних досліджень за підтримки Український культурний фонд , було проведено онлайн-опитування для дослідження гастрономічного ресурсу України з метою подальшого формулювання концепції культурного стартапу.

????На першому етапі відбулось онлайн-анкетування. Для оцінки матеріалів, що надійшли, було створено журі у складі:

Влада Литовченко, Ihor Abramyuk, Elena Arabadzi, Irina Frenkel, Ірина Каць, Олена Павлова, Наталія Морозова.

????На другому етапі члени журі оцінили ідеї, шляхом заповнення оціночних таблиць. Всі роботи було опрацьовано для подальшого онлайн-голосування користувачами Інтернет.

????Всього було подано 80 анкет, в результаті роботи журі до онлайн-голосування відібрано 30 анкет. За сумарною кількістю балів від журі та результатами глядацького голосування відібрано 10 громад, яким буде надано менторську допомогу у розробці концепції гастрономічних стартапів.

????Підсумковий рейтинг успішності серед громад-учасниць свідчить про велику кількість креативних ідей та задумок. Увійти в ТОП-10 – це означає стати одним з кращих, одним з перших.

????Знайомимо вас з найкращою ТОП-10 ідей для стартапів:

1. Фестиваль «Дашковецький MILK-fest». Вінницька область, Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Якушинецька сільська рада Якушинецька громада

2. Бойківська вулична їжа. Івано-Франківська область, Болехівська міська рада

Болехівська міська рада

3. Фестиваль голубців в с.Цекинівка. Вінницька область, Ямпільська міська рада

Ямпільська громада

4. Різноманіття рибної юшки від Дністра до Дунаю. Одеська область, Ренійська територіальна громада, Місцева асоціація органів місцевого самоврядування "Стратегія ЄС для Дунайського регіону"

Ренійська міська територіальна громада

5. Відновлення страв князів Любомирських. Рівненська область, ГО Гільдія кухарів Рівненщини

Рівненська обласна державна адміністрація Рівненська міська рада

6. Осучаснення методів приготування традиційних страв з чорниць (соусів, борщів, наливок, квасу, суфле). Житомирська область, Овруцька центральна бібліотека ім. А.С. Малишка Овруцької міської ради

Овруцька міська рада

7. Солодка випічка "Завиванці з маком". Львівська область, Сокальська міська територіальна громада, БФ "Карітас"-Сокаль

Сокальська міська рада - офіційна сторінка Сокаль та Сокальщина - новини, події, реклама

8. Виготовлення варення з чорниць місцевими майстринями на продаж. Житомирська область, м. Олевськ, ГО "Центр розвитку та відпочинку Модерн"

Олевська міська рада https://www.facebook.com/olevskrada.zmi

9. "Турійська смаковиця" - "На перепічку в Турійськ". Волинська область, Турійська селищна рада

Турійська територіальна громада: сьогодення Наш Турійськ

10. Розвиток групи страв і продуктів, споріднених за черешневою ознакою. Запорізька область, м. Мелітополь, ГО "Інтеркультурне гастрономічне коло"

Мелітопольська районна рада https://www.facebook.com/groups/791245184294518

#гастроспадщинаУкраїни #проєктиУЦКД #запідтримкиУКФ #СмачнаУкраїна #СмакТрадицій

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень