A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

Музична мобілізація України

Дата: 05.12.2022 09:31
Кількість переглядів: 13

     З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, пісні російських виконавців залишаються у топах музичних платформ YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer та Shazam. Очевидно, що російські артисти сплачують податки в казну держави терориста, яка спрямовує ці кошти в тому числі й на зброю, яку росія використовує для руйнування українських міст та смертей ні в чому не винних українців.Тож ті, хто слухають їхню музику та дивляться кліпи — спонсорують цю війну.

Саме тому, гурт Kalush Orchestra закликає українців зупинити прослуховування російських артистів і віддавати перевагу українським трекам.

«Якщо в трендах YouTube, на стрімінгових платформах домінує російське — значить, прямо зараз відбувається культурна окупація України. Музика — це також зброя. І тут нам не потрібен лендліз, щоб боротися з російським контентом.  ЗСУ виганяє окупантів з наших селищ і міст, ми маємо вигнати їх з наших колонок і вух. Тому прямо зараз, ми оголошуємо музичну мобілізацію України! Хто з нами - той пришвидчує завешення війни в Україні!» – говорить лідер гурту Олег Псюк.

Команда Kalush Orchestra підготувала спеціальну відео інструкцію, в якій розповідає, як позбутися російської музики і чому важливо це зробити. Крім того, щоб оновити свій плейлист, музиканти пропонують добірки з популярними треками українських виконавців.

Тож, мерщій дивися відео, позбувайся російського, шукай Українське, слухай Українське, підтримуй Українське! 

Нагадаємо, раніше амбасадори проєкту «Збережіть українську культуру» та переможці цьогорічного Євробачення «Kalush Orchestra»передали на відновлення музею Григорія Сковороди, що у Сковородинівці, 330 000 гривень у доларовому еквіваленті.

Довідково: «Музична мобілізація» – це проєкт запущений лейблом ЕНКО (до складу якого входять артисти Kalush Orchestra і KOZAK SIROMAHA) та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики і Міністерства цифрової трансформації  для боротьби з російською пропагандою, одним із різновидів якої є російська музика.

9 листопада Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко взяв участь у засіданні Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту Європейського Союзу.

👉 Це вперше Україна була представлена у засіданні такого формату очно.

Міністр культури та інформаційної політики України запропонував Європейському Союзу об’єднати зусилля на інформаційному фронті, тотально бойкотувати російську культуру та її представників, а також механізм спільного рішення — перерозподіл 1% з національних бюджетів на культуру та медіа країн ЄС щорічно протягом 2023-2026 років для підтримки української культури та медіа.

Крім того, враховуючи енергетичну кризу, забезпечити українську культурну спадщину терміновим захистом, а також кіберзахистом та оцифруванням послуг, підтримкою митців та установ та культурною реінтеграцією деокупованих територій.

Мартін Бакса, Міністр культури Чехії під час підсумкової пресконференції, також запевнив, що Європа і надалі допомагатиме українським митцям та підтримуватиме українську спадщину.

Окрім участі у засіданні Ради Міністрів освіти, молоді, культури та спорту ЄС та Дебатах з питань підтримки та солідарності з культурою України, зокрема культурної спадщини, Олександр Ткаченко провів низку двосторонніх зустрічей з колегами-міністрами країн ЄС.

Детальніше 🔗 https://mkip.gov.ua/news/8174.html


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень