A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради

30 вересня – всеукраїнський день бібліотек. Майбутнє – за бібліотеками!

Дата: 30.09.2020 08:23
Кількість переглядів: 9

 

Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. 

У цей день у нас є особлива нагода згадати і подякувати за клопітку працю та високу місію бібліотекарям: виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки. А вітання з професійним святом приймають бібліотекарі – провідники у світ знань, казок, подорожей, фантастики, наукових відкриттів. Їм відомі секрети класифікації книг, складання бібліографічних довідників та каталогів.

Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, та, крім цього, відкриває електронний ресурс для читачів. Її функції стають значно ширшими, адже там проводять виставки, конференції, брифінги та творчі вечори.

З появою та поширенням Інтернету, гаджетів та рідерів постало питання про можливу непотрібність у найближчому майбутньому друкованих видань, а разом з ними і бібліотек. Нові технології стрімко впливають на соціальне та культурне життя читачів, а це, у свою чергу, не може не позначитися на функціонуванні бібліотеки.

Сьогодні для декого у бібліотеці незвичайним буде здаватися те, що більшість відвідувачів не сидить біля моніторів комп'ютерів. А ідеальним бібліотечним простором студенти вважають наявність комп'ютеризованих робочих місць, зручних меблів, достатню кількість розеток для лептопів та обов'язкову наявність Wi-Fi. Бібліотеки повинні відповідати запитам читача, а саме мобільності та можливості отримання максимуму інформації в одній установі. При цьому книги не відходять на другий план, залишаючись класичним джерелом інформації.

Бажає усім нам мати свою бібліотеку, яку ми з гордістю будемо представляти нашим друзям і гостям з інших країн!Сподіваємося, що День бібліотек – свято не лише для бібліотечних працівників, але й для усіх наших читачів. Зі святом вас, дорогі друзі!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень